Πλήθος κόσμου στην 10η Zootechnia

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 3 Φεβρουάριος, 2017

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στην 10η Zootechnia, κατά τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσής της, με σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον για τα εκθέματα και τις εκδηλώσεις της έκθεσης, η οποία έχει πετύχει ρεκόρ συμμετοχών. Απλοί και εμπορικοί επισκέπτες, αλλά και ομαδικές αποστολές από τα Βαλκάνια και hosted buyers από 10 χώρες έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί εντός του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που θέτουν στο επίκεντρο τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν κτηνοτροφία και πτηνοτροφία.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκονται το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής, (διοργανωτές τα Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ΤΕΙ Ηπείρου, ΤΕΙ Θεσσαλίας/Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής) στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός», το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο», μια συνδιοργάνωση του περιοδικού Meat News και της ΔΕΘ-Helexpo, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», η εκδήλωση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου «Καινοτομία και αύξηση προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα Ζωικής Παραγωγής», αλλά και η εκδήλωση του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Αξιοποίηση του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) προς όφελος της επιχείρησής μου», αμφότερες στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός». 

Τα βλέμματα έχει προσελκύσει το 6ο Σαλόνι Αλόγου, όπου παρουσιάζονται περισσότερα από 50 άλογα ελληνικών και άλλων φυλών σε ειδική πίστα που έχει διαμορφωθεί στο περίπτερο 16, όπως επίσης και εκθέματα γύρω από το άλογο, αλλά και το Pet Festival στα περίπτερα 2 και 17, όπου τα ζώα συντροφιάς είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Από εκθέσεις σκύλων και γάτας, παρουσιάσεις καναρινιών και εξωτικών πουλιών, βιοτοπικών ενυδρείων, διαφόρων ειδών ερπετών και επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων μέχρι ενημερωτικές εκδηλώσεις, συμβουλές  διατροφής, φροντίδας και περιποίησης και γιορτή υιοθεσίας, το Pet Festival τα έχει όλα. Και βέβαια στο περίπτερο 3 μπορεί κανείς να δει τα ζώα παραγωγής. Στα περίπτερα 7,8,9 και 10 εκτίθενται ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα-εργαλεία, υπηρεσίες και Τύπος, ενώ στα 12,13 και 15 μηχανήματα και εξοπλισμοί κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας. Στον δε υπαίθριο χώρο (Τομέας Α8) μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με την έρευνα και καινοτομία στο μηχανικό άρμεγμα και με τις νέες τεχνολογίες στη ζωική παραγωγή.

Σήμερα και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου το ωράριο λειτουργίας της Zootechnia είναι από τις 10:00 έως τις 19:00 και αύριο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως 20:00. Επίσης, λειτουργεί δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ από σήμερα και μέχρι την λήξη της έκθεσης.

Την 10η Zootechnia υποστηρίζουν η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.