Pet Festival 2019


Στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία, γνωστή ως Zootechnia 2019, συνεχίζεται η επιτυχημένη ενότητα Pet Festival 2019, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα εκπαίδευσης, διατροφής και υγείας γύρω από τα ζώα συντροφιάς.

Mεταξύ άλλων, το Pet Festival 2019, έχει ως στόχο:
1. Την ανάπτυξη του φιλοζωικού αισθήματος
2. Την προβολή εξειδικευμένων προϊόντων, καθώς και υπηρεσιών στο ευρύ κοινό.
3. Την εκπαίδευση προς τη συνειδητή κηδεμονία των ζώων συντροφιάς.

Στο Pet Festival 2019, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά, αγώνες agility, ένα υπέροχο, διαδραστικό κυνάθλημα μετ’ εμποδίων, στο οποίο η ταχύτητα και η μοναδική σχέση σκύλου - χειριστή θα εντυπωσιάσουν! Στην ουσία, πρόκειται για ένα άθλημα κατά το οποίο ο κηδεμόνας/χειριστής καθοδηγεί τον σκύλο - αθλητή σε μία στημένη διαδρομή με εμπόδια, προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο από άποψη ακρίβειας και αποφυγής λαθών όσο και από ταχύτητας.

Για τους λάτρεις των καθαρόαιμων φυλών, θα διοργανωθούν ειδικές εκθέσεις, δηλαδή, εκθέσεις μορφολογίας, υπό την αιγίδα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, για συγκεκριμένες φυλές, κατά τη διάρκεια των οποίων θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την αγαπημένη σας φυλή από επίσημους εκτροφείς!

Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων, οι αγώνες agility, καθώς και η ειδική έκθεση μορφολογίας Βελγικών Ποιμενικών, θα γίνουν σε συνεργασία με τον Κυνοφιλικό Όμιλο Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδος (Κ.Ο.ΒΕ.Π.Ε.). Επιπρόσθετα, η ειδική έκθεση μορφολογίας Ιαπωνικού Ακίτα, θα γίνει σε συνεργασία με τον Όμιλο Ακίτα Ελλάδος (Akita Club of Greece).

Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένο στίβο, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τη θετική μέθοδο εκπαίδευσης με clicker, να παίξετε frisbee, να καθοδηγήσετε τον σκύλο σας σε μία διαδρομή agility, αλλά και να δοκιμάσετε το διαδραστικό άθλημα του agility με εκπαιδευμένους σκύλους!

Οι λάτρεις της γάτας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πάντα γύρω από τις φυλές: Βρετανική, Υμαλαϊων, Περσική και Σαβάνας. Σε αυτή την ειδική ενότητα για τη γάτα που θα φιλοξενείται στο Pet Festival 2019 θα μάθετε τα πάντα γύρω από αυτό το υπέροχο και αξιολάτρευτο αιλουροειδές!

Επίσης, στην ενότητα για τα πτηνά συντροφιάς θα μπορείτε να ενημερωθείτε από τα μέλη του Συλλόγου Πτηνών Αναψυχής Μακεδονίας (ΕΠΑΜ), για τη σωστή φροντίδα, διατροφή και υγεία τους.

Σημαντική θέση θα έχει και η ενημέρωση πάνω στην φροντίδα και στο grooming των μικρών τετράποδων φίλων μας, καθώς θα έχετε στο φεστιβάλ τη δυνατότητα για ακόμη μια φορά να ενημερωθείτε για τις απεριόριστες και πιο σύγχρονες δυνατότητες καλλωπισμού και περιποίησης των ζώων συντροφιάς.

Όμως στο Pet Festival 2019 θα βρίσκονται και ομάδες εθελοντών, για να ενημερώσουν τους επισκέπτες για το πολύτιμο έργο τους, αλλά και την μοναδική εμπειρία που προσφέρει η συμβίωσή με έναν πρώην αδέσποτο σκύλο. Επίσης, όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα από όλα αυτά τα τόσο αδικημένα πλάσματα θα μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για υιοθεσία αλλά και να ενημερωθεί για τα βήματα της απόλυτα νόμιμης διαδικασίας της, ώστε μελλοντικά να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε έναν αδέσποτο σκύλο! Υποστηρίζουμε έμπρακτα το έργο των ζωοφιλικών σωματείων, μιας και αποτελεί ισχυρή πεποίθηση μας ότι η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι πράξη πολιτισμού, που προάγει τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του από τη μια και από την άλλη χαρίζει στον κηδεμόνα του συναισθήματα θετικά πρωτόγνωρα η αίσθηση ότι έσωσε μια ψυχή που ζούσε χωρίς αγάπη!

Το Pet Festival 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2019, στο Περίπτερο 5 ως παράλληλη ενότητα της έκθεσης Zootechnia 2019.


Σας περιμένουμε όλους εκεί!