Το κρέας και τα προϊόντα του "από το στάβλο στο πιάτο" 1,2,3 Φεβρουαρίου 2019


Συνέδριο - θεσμός στον τομέα του κρέατος

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο» ανακοινώνει την επόμενη διοργάνωσή του στις 1, 2 και 3 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη και έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του. Διοργανώνεται από το περιοδικό Meat News και την HELEXPO, η οποία και θα το φιλοξενήσει στη διάρκεια της έκθεσης Zootechnia.

Πρόκειται για την έκτη διοργάνωση και, όπως έδειξε και η τελευταία διοργάνωση το 2017, έχει καταστεί θεσμός για τον τομέα του κρέατος. Στο τριήμερο των εργασιών του συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και καταγράφονται όλες οι εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας για την ανάπτυξη ολόκληρου του τομέα του κρέατος. Οι θετικές προοπτικές τόσο στην πρωτογενή παραγωγή, η οποία έχει μεγάλα περιθώρια να αυξήσει το προϊόν της και να καλύψει ένα τμήμα από το τεράστιο έλλειμμα στην αυτάρκεια, όσο και στην μεταποίηση, η οποία έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να αναπτύξει νέα ποιοτικά προϊόντα και να αναδείξει την γευστική παράδοση της χώρας είναι η βάση στην οποία χτίζεται το Συνέδριο.

Το Συνέδριο προσφέρει δυνατότητες σύζευξης της επιστημονικής γνώσης που παράγεται στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και στην παραγωγή, ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα σε επιστήμονες και ειδικούς και διεπιστημονικής συζήτησης ανάμεσα σε όλες τις ειδικότητες και τα επιστημονικά πεδία.

Συνεργασία  ΔΕΘ –HELEXPO  με το περιοδικό Meat News